isverenler degistirirken h-1b dikkat

Biz sik sik bu soruyu sorulur: yararlanici yeni isveren dosyalari önce bir süre için bir H-1B transferi dilekçe issiz ne olur?

Deneyimlerimiz USCIS kendi takdirine kullanir ve issizlik süresi nispeten kisa statü degisikligi ile transferi onaylamasi olmasidir. Birkaç hafta daha fazladir ama eger, o zaman durum biraz daha karmasik olabilir. Dava halen onaylanmis alabilir, ancak konsolosluk isleme ile, yararlanici anlamina ABD’den ayrilmak ve yeni isveren için çalismak edebilmek için vize damgasi almalisiniz. Bu gibi durumlarda, biz H1B dilekçe sonucu bilinir kadar maas yeni yabanci koymak degil isveren tavsiye ederiz. Ayrica bu dilekçeler için prim isleme tavsiye.

Sonra bir H1B transferi yayimlandi önce bir kisi issiz kalabilir azami süre (gün, hafta veya ay) nedir? En güvenli cevap “sifir” dir. Ama biz istihdam açigi kisa oldugu onaylanmis durumlarda bir dizi gördüm. H1B siniflandirma onaylanmis olmasina ragmen Ayrica, yukarida dedi, “transferi”, yani inkar olabilir, yararlanici ABD disina seyahat etmek olurdu, damgali yeni vize almak ve ile istihdam baslamak edebilmek için ABD’ye dönmek Yeni isveren.

Yeni bir isveren için H-1B aktardiktan sonra, yararlanici ABD birakmalisiniz ve yeni bir is baslamadan önce onun / pasaportuna yeni H-1B damga elde? Cevap H1B yeni geçerlilik tarihleri ??ile bir I-94 ile uzatma / durum, yani degisikligi ile verilmesi halinde, vize damgali almak için gerek yok olmasidir.

Benzer bir soru daha sonra H-1B transferi dilekçe bekleyen iken kisi seyahat olup olmadigidir. Biz seyahat karsi tavsiye ederiz. Geçmiste, USCIS H1B transferi karara baglandi zaman yararlanici ABD’de hala oldugunu kanitlamak isteyen geri geldi örnekleri vardi.

Yasal Uyari: Yukaridaki makaledeki bilgiler sadece genel nitelikte ve yasal tavsiye olarak alinmamalidir. Her zaman durum baslamadan önce profesyonel hukuki yardim aliniz.

Telif hakki: morley j hukuk bürolari. nair, inc.